Madarat tolláról…

A barátság egy érdekes dolog. Mitől válnak emberek barátokká? Nem haverokká, mert abból sok lehet, da a barátság az egészen ...

2022. június 8., Olvasási idő 3 perc
#2022

A barátság egy érdekes dolog. Mitől válnak emberek barátokká? Nem haverokká, mert abból sok lehet, da a barátság az egészen más. Tudják mire gondolok. A kérdés leginkább az, hogy mitől vált a barátunkká Peti?  Peti egy különös szerzet, persze lehet, hogy csak nekünk, de ő egy megszállott. Az emberi teljesítőképesség határait feszegeti. Alapállásból személyi tréner és gyógytornász, három gyermekes apuka, de leginkább futó. Maraton szuper maraton, tájakon át, különböző hegyeken, völgyeken, éjjel, vagy nappal. Télen pl. 152 km-t futott a Börzsönyben egyedül. Éjjel és nappal, kisebb pihenővel.

Ez a fajta érdeklődés nagyon távol áll tőlem, és az életvitele alapján még véletlenül sem illik ránk a címbéli idézet, miszerint” madarat tolláról, embert barátjáról”, de Petit mégis szeretem. Talán azért, mert amúgy arany szíve van és számos jótékony célú esemény résztvevője, vagy szervezője, vagy talán a hihetetlen akaratereje és kitartása, a lehetetlennek tűnő álmai megvalósítására való törekvései miatt.

Peti nem híres ember, de sok nevet sorolhatnánk, akik emiatt a tulajdonságaik miatt alkottak az emberiség számára maradandó és konstruktív dolgokat és megőrizte nevüket a világ.

Gondoljunk csak Zeppelin grófra.

 

Peti kapcsán Zeppelin gróf nekem is eszembe jutott, de már csak az általa ihletett órák miatt. Petinek ugyanis születésnapja lesz, és mi lehet a legjobb ajándék egy ilyen embernek, mint egy Zeppelin óra. És itt nem csak a mindkettőjüket jellemző rendíthetetlenségre gondolok, hanem roppant praktikus okokra.

A Zeppelin órák kronográf modelljeit Petinek találták ki. Van rajta stopper, méri a részidőt, nem törik, nem szívódik be semmi a bőrbe, ha Peti netán megizzad a futások során, ellenáll az oxidációnak, a korróziónak és a víznek. Szerintem jó társak lesznek Peti és az órája amint együtt futnak az idővel.

Az, hogy az óra sérülésmentes lesz egy nehéz terep után, az biztos, reméljük Peti is.