Lojalitás

A történelem erősen bevéste ezt a szót a köznapi tudatba. Lojalitás. Hűség az uralkodóhoz, a lovag lojalitást fogadott a ...

2023. május 17., Olvasási idő 3 perc
#zeppelin

A történelem erősen bevéste ezt a szót a köznapi tudatba. Lojalitás. Hűség az uralkodóhoz, a lovag lojalitást fogadott a királynak, amikor lovaggá ütötték ….,és így tovább, haladunk az idők során a lojalitás útján. Ez most konkrétan egy aktuális esemény, III. Károly királlyá koronázása kapcsán jutott az eszembe. A britek királyhűek. Mi sem bizonyítja jobban, mint a koronázási ceremóniával járó óriási felhajtás és az eseményt meglovagolva, London utcáit ellepő emléktárgyak sokasága, amit az ünneplő tömeg boldog mosollyal, önfeledten viselt, vagy lengetett. Nem szeretnénk ebből viccet csinálni, mert ez a hagyománytisztelet és hűség, valahol irigylésre méltó, mert az ember alapvető tulajdonsága, hogy valakihez, vagy valamihez hűséges. Ez lehet egy eszme, a fennálló társadalmi rend, munkahely, barát, házastárs, netán egy brand.

A lojalitás különböző mértékű elköteleződést jelent, attól függ, ki, vagy mi a hűségünk alanya, vagy tárgya. Nyilván egyszerre több dolog iránt is lehetünk lojálisak. Vannak a fajsúlyos elköteleződések, mint a hazaszeretet, a vallás, a házasság… és vannak, amelyek a mindennapi életünk jobbá tételére irányulnak. Ezek lehetne a brandek. Az biztos, hogy mindegyik elköteleződés egyfajta közösséghez tartozást is jelent, ami szintén alapvető emberi igény, de ahogy az általunk nagyra tisztelt Csányi Vilmos (Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja) fogalmazott: „Csak akkor van közösség, ha megjelenik a hűség. Ahol nincs hűség, ott csak csoportról beszélhetünk.”

Ez az igény hozta létre a Zeppelin Lojalitás Programot is, ahol az óramárka iránt elkötelezett, igen sok ember tesz egy mélyebb lépést a Zeppelin világába, egy azonos érdeklődésen alapuló közösséget alkotva. De a közösséget nyilván meg is kell tartani, mert kevés az egy irányba fordulás, és a legjobb megtartó erő a közös élmények. A Zeppelin Lojalitás Programban ezért sok érdekes esemény volt és lesz is. Legközelebb június elsején egy rendhagyó borkóstoláson vehetnek részt a Zeppelin Lojalitás Klub tagok, a kortárs magyar irodalom egyik legnépszerűbb szerzőjével, Grecsó Krisztiánnal, a Zeppelin óra márka nagykövetével, a soproni Zachár pincészetben.

 

Ha a fajsúlyos elkötelezettségük mellett még van kedvük csatlakozni egy olyan közösséghez, ami a mindennapjaikat még több tartalommal tölti meg, és van Zeppelin órájuk, akkor minél előbb regisztráljanak a lojalitas.zeppelin-watch.hu weboldalon, hogy részt vehessenek akár ezen, vagy a további eseményeken és részesüljenek számos kedvezményben.Mert a hűség, hűséget érdemel.