Kezdet

Egy új év elején tele vagyunk bizakodással, hogy ez most jobb lesz, vagy legalább is nem rosszabb, mint az előző. Igaz, ...

2024. január 24., Olvasási idő 3 perc
#zeppelin

Egy új év elején tele vagyunk bizakodással, hogy ez most jobb lesz, vagy legalább is nem rosszabb, mint az előző. Igaz, vonszolunk magunkkal néhány lezáratlan csomagocskát, folyamatban lévő ügyeket, de valahogy majd megoldjuk, mert új év van és ez egy újabb kezdet. Ez az optimista szemlélet. A kevésbé derülátók, főleg, ha hajlamosak különböző látnokok, jósok jövendöléseit figyelembe venni, már most jobb, ha ki sem mozdulnak otthonról és kényelmes körülmények között várják a világvégét, ami egyébként érdeklődés hiányában 2023-ban is elmaradt.

A világ eseményei nyilván több esetben nem adnak okot egy tökéletesen optimista hozzáállásra, de a világ mindig adott okot, hogy ne érezzük magunkat teljesen biztonságban. Mi lett volna, ha ezek az okok megakadályoztak volna számos csodálatos kezdetet? Mi lett volna a tudománnyal, a művészetekkel?

Ha Zeppelin gróf az 1900-as évek válsággócaira koncentrál, soha nem szállt volna fel a léghajó, és a XX. század háborúktól, zavargásoktól keserített világában mennyi csodás találmány, művészeti alkotás nélkül lennénk szegényebbek, ha nem lenne ott a kezdet.

A kezdet ma van. Legyen az január 1., vagy bármely más nap az évben. Ez csak rajtunk múlik. Nem kell tudományos felfedezést tennünk, művészeti alkotást létrehoznunk – ha mégis, akkor gratulálunk - az életünkben kezdhetünk valami újat, jobbat, továbbvihetjük, fejleszthetjük a régit. A lényeg, hogy  bizakodva, reményekkel és kitartással forduljunk a jövő felé.

A negatív dolgokat írjuk le. (Nagy bölcsek ezek a graffitisek)

Reményekkel,megvalósulásokkal és optimizmussal teli boldog új évet kívánunk!