Használati útmutató az élethez

Múltkor egy mindenféle „hasznos” holmit áruló oldalon láttam kötényt, kulcstartót, bögrét (nem néztem végig a kínálatot) ...

2022. március 24., Olvasási idő 3 perc
#2022

Múltkor egy mindenféle „hasznos” holmit áruló oldalon láttam kötényt, kulcstartót, bögrét (nem néztem végig a kínálatot) amikre egy nagy bölcsesség volt írva: Az élethez nincs használati útmutató.

Pedig sokan és sokféle módon akartak és akarnak iránymutatást adni az életünkhöz, hogy mitől lesz jó és boldog, hogyan éljünk, hogyan oldjuk meg a problémáinkat és így tovább. Visszamehetünk a Bibliához - és nem összehasonlításként – korunk megmondó embereinek, pszichológusainak,  önbizalom fejlesztő elméleteket gyártóinak kinyilatkoztatásaihoz, de akár Micimackóhoz, vagy a Kisherceghez. Bevallom, szerintem ez a két utóbbi az, ami nagyon szerethetően segít eligazodni az élet sűrűjében. Na, de egyik sem egy olyan használati útmutató, amit fellapozhatunk, hogy nézzük csak, munkahelyi gondom van, az a 14. oldal, csalódás ért, 22. oldal és így tovább. Maradhatunk abban, hogy csak valamiféle útikalauz van az életünkben? Személyiségünk, elveink, otthonról hozott, vagy felvett attitűdjeink szerint igyekszünk élni és sok mindent túlélni.

Akkor mihez van használati útmutató? Mindenhez, csak az élethez nem. Például egy ZEPPELIN órához. Ahhoz van, és javaslom, olvassák el, mert nem biztos, hogy mindenki tudja például azt, hogy az analóg  dátumállítás 21 óra és hajnali 3óra között tilos! Ellenkező esetben az óra szerkezete megsérülhet. Hiába vízhatlan az óra, a szaunát nem bírja. Ezek már kézzelfogható útmutatók. Az útmutatókat egyébként a http://oramu.hu/hu/hasznalatiutasitas oldalról letölthetik. Van még egy nagy különbség. Az életben nem sok mindenre van garancia. Az órára van.

Persze előfordulhat, hogy az óra tulajdonosa mégsem volt elég körültekintő és az óra teljesen tönkremegy. Jó hírem van. Most 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni a készlet erejéig egyes ZEPPELIN óra modelleket.

Mit is mondott Micimackó? “Szerencsés vagyok, hogy van valamim, aminek nagyon nehéz búcsút mondanom.” Bár ezt nem egy órára értette, de igaza volt.