Antoine de Saint-Exupéry

"Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba."

2021. december 13., Olvasási idő 2 perc
#zeppelin #2021 #Karácsony

"Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba." (Antoine de Saint-Exupéry)

Miért pont ez az idézet? Mert itt a Karácsony a szeretet ünnepe és, mert van egy közös irányunk, a repülés tisztelete. Antoine de Saint-Exupéryt a „Kis herceg” írójaként ismerik legtöbben, de ő egy kiváló pilóta is volt, akinek Éjszakai repülés című könyvét olvasva még jobban vágyunk felszállni a csillagok közé. Ez a vágy ősidők óta él az emberben. Mennyi zseniális elme törekedett ennek a vágynak a teljesítésére. Leonardo da Vinci, a Montgolfier fivérek, az általunk oly nagyra becsült Zeppelin gróf, a Wright fivérek, Louis Blériot, Bánki Donát és sorolhatnánk még akár napjainkig, egészen az űrrepülésig, mert a repülés varázsa, az ismeretlen felfedezése a technika fejlődésével újabb és újabb kihívások elé állítja a mérnököket, tervezőket. Miért a repülés? A repülés a lét elképzelhetetlen könnyűsége, elrugaszkodás a földi élettől. Olyanná válni, mint a madarak. Rákapaszkodva a levegő áramlataira, ( persze egy kis rásegítéssel) szabadon szállni az egek felé.

Van egy barátom, aki egyedül él. Karácsonykor semmilyen invitálást nem fogad el, minden karácsony estét repülőn tölt. Azt mondja, így közelebb van Istenhez.

Kívánjuk Önöknek, hogy a Karácsonyt a földön töltsék, szeretteik körében. És amikor kibontják az ajándékokat és esetleg annyira jók voltak, hogy egy ZEPPELIN órát rejt a csomagolás, gondoljanak egy pillanatra tisztelettel és hálával vágyaink megtestesítőire is.

Örömteli, boldog Ünnepeket kívánunk!