Állati

Februárban a vezető hírek egyike, hogy kibújt-e a medve a barlangjából és aztán visszabújt-e megint. Ez a fontos esemény valószí

2023. február 14., Olvasási idő 4 perc
#zeppelin #2023

Februárban a vezető hírek egyike, hogy kibújt-e a medve a barlangjából és aztán visszabújt-e megint. Ez a fontos esemény valószínű összefüggésben van azzal, hogy már nagyon várjuk a tavaszt. Nem fontos, hogy van-e valóságalapja a macik időjóslásának, mi hiszünk nekik. Pedig állítólag ez az egész kibujás, vagy bebujás népi megfigyelésként számon tartott dolog Jókai az Új földesúr című regényéhez köthető.

„A medve igen nagy filozóf. Míg derültek az élet napjai, addig élvezi azokat, s ha zordonulni kezdenek, nem keres idegen hazát, mint a gólyák, nem is megy rabolni az erdőre, mint a farkas, nem megszolgálni, mint a kutya, hanem behúzza magát egy csendes, előre kiszemelt odúba, ott összekuporodik, s nagy megnyugvással várja, hogy melyikük unja meg hamarább a passzív ellenállást: ő-e vagy a tél? Rendszerint a tél türelme szokott rövidebb lenni, mert az rendesen elmúlik magától, míg havon megfagyott medvét még senki sem látott.”

Na, de azért az állati ösztönök nem lebecsülendők. Számos dolgot megéreznek, rendkívül érzékeny szenzoraikkal előre jelzik a természeti katasztrófákat, mint például a földrengést.A  madarak a Föld mágneses mezejét használják a navigációhoz és a helymeghatározáshoz, így egyből érzik, ha valami nem úgy működik, ahogy kéne. A legutóbbi borzalmas törökországi és szíriai eseményt is jelezték a madarak zavart viselkedése, csak senki nem figyelt rájuk.

Szerencsére vannak, akik figyelnek, többek között a madarak repülését, mert ősi vágy, hogy az ember is szárnyalhasson, mint a madarak. Az emberi karokra rögzített madártollakból épített szárnyakkal történt kísérletek, mint tudjuk nem jártak sikerrel, de megalkottak egy furcsa szerkezetet, az Ornithoptert.  Neve a görög ornithos (madár) és pteron (szárny) szavakból ered. Már Leonardo da Vinci is tervezett ilyen gépeket, de lényegében igazi repülésre alkalmatlannak bizonyult, ugyanakkor mechanizmusa a kísérletezésben, és a modellezésben napjainkban is él.

Jelenleg is több kutatás irányul az állatok viselkedésére, amelyek bizonyították, hogy képesek a Hold, vagy egyes csillagképek helyzetének pontos érzékelésére, és szuper pontos biológiai órájuk van. Az embereknél ez egyszerűbben működik. Elég egy mindent tudó karóra,mint például a Zeppelin Hindenburg Moonphase , ami valahol tisztelgés  is az ősi időmérők előtt.

Konklúzió:” Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal. Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak. A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan a fenti okok miatt.” ( Douglas Adams)