A Mikulás igenis létezik!

Különben miért lenne egy egész faluja Lappföldön? Szorgosan csomagolja az ajándékokat a segítőivel, de arra is van ideje, ...

2023. december 4., Olvasási idő 3 perc
#zeppelin #Karácsony

Különben miért lenne egy egész faluja Lappföldön?  Szorgosan csomagolja az ajándékokat a segítőivel, de arra is van ideje, hogy a turistákat fogadja, ölébe ültesse, aki vágyik rá, és Ho-ho-hó!

Erre kézzelfogható bizonyítékot egy idősebb baráti házaspár adott. November végén a pár férfi tagja, egy nagy élelmiszerközpontban vett pár fonnyadt répát meg néhány apróságot, de megforgathatott egy szerencsekereket. És nyert! Utazást 2 főre, Lappföldre a Mikuláshoz. Elindultak hát Lappföldre. Azt ugyan senki nem mondta, hogy ez valamelyik utazási iroda szuper akciós útja volt, ahol a maradék helyeket értékesítették fillérekért, így rajtuk kívül mindenki kisgyerekekkel utazott és abszolút gyereknek szóló programok voltak, de a Mikulással találkozhattak, utazhattak rénszarvas szánon, sőt kutyaszánt is irányíthattak. Nagyon jól érezték magukat.

 

 

A büszkeség, hogy ők az igazi Joulupukkival személyes kapcsolatba kerülhettek azonban nem tartott sokáig, mert ez a szép, fehér szakállú (igazi szakállal és igazi hófehér hajjal) Mikulás ellátogatott hazánkba is. Anyukák, apukák gyerekkori álma öltött testet Budapest különböző adventi vásáraiban, és önfeledt mosollyal tuszkolták fel a Mikulástól rettegő, síró gyerekeiket, más gyerekeket lelökve, a színpadra. Szegény Jouloupukki mély benyomásokat szerezhetett, mert évekig nem jött.

Na, de visszatérve a lappföldi utazásra, barátaink beleszerettek észak csodálatos világába és most azon gondolkodnak, hogy megnéznék az északi fényt a Lappföld felett szálló hőlégballonnal és még egyéb varázslatos programokat is átéljenek egy luxus utazást kínáló iroda jóvoltából 3 napig, több, mint 1 millió forintért/fő. Egyelőre úgy vannak ezzel a vágyukkal, lehet, inkább írnak a Mikulásnak ( ha már úgy összebarátkoztak), hogy egy ilyen utazási bónt dugjon a csizmájukba.

Gondosan pucolja ki mindenki a cipőjét, mert nem lehet tudni, mit találunk benne reggel. Az éjszaka leple alatt rénszarvas szánon, vagy hőlégballonnal, vagy akár léghajóval, de lehet, hogy puha, osonó léptekkel, szerettünk illatát vonva érkezik a Mikulás, de érkezik.

„Természetesen létezik a Mikulás. Csak arról van szó, hogy senki sem tudja egyedül megcsinálni azt a munkát, ami rá hárul. Ezért van az, hogy mindenki Mikulás. Én is, te is.” (Truman Capote)